Even voorstellen

Het Compass is een initiatief van Jan Marcel Schaper (1979).  Ik heb jarenlange ervaring als opleider, trainer, begeleider, leidinggevende en ondernemer. Vanuit deze ervaring heb ik het Compass opgericht. Ik werk vanuit het Compass binnen organisaties maar ook individueel met particulieren. Binnen organisaties is het mijn passie om mij bezig te houden op de scheidslijn van mens en organisatie. Mijn mening is dat zonder je mensen er geen goed lopende organisatie kan zijn. Je mensen zijn de motor. In mijn werkzaamheden werk ik veel samen met partners die aanvullend zijn. Mijn trajecten zijn altijd kleinschalig in groepen of individueel.

In het verleden heb ik HBO, Post HBO opleidingen en MBA modules afgerond als “Marketing Management”, “Strategisch HRM-veranderkunde” en “Coaching en begeleiding”. De afgelopen vijf jaar heb ik meer verdieping gevonden door het volgen van de opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie bij het Bodymind instituut te Rotterdam.

Wat mij sterk maakt in mijn rol als opleider, trainer en begeleider is dat ik altijd de verbinding aanga met de ander. Ik heb een sterk gevoel voor dynamiek in relaties en in groepen. Mijn invoelend vermogen, mijn oog voor kwaliteit en het zien van kracht zowel in groepsverband als op individueel niveau is goed ontwikkeld. Ik ben goed in staat om zelfsturend vermogen bij de ander aan te wakkeren vanuit de intrinsieke motivatie van de ander. Het diepste potentieel en innerlijke kracht in iemand naar boven halen is wat ik doe en waar ik enthousiast over ben.